Nieuws

HAPPY BIRTHDAY to JULIA SAMUËL

17-07-2024

Op 20 Juli vieren we de verjaadag van een buitengewone vrouw die het leven van talloze mensen over het Afrikaanse continent heeft gered. Julia Samuël is een getalenteerde filantroop, ondernemer en Nederlandse beroemdheid. Ons DAM-Team en iedereen die haar kent eren haar op deze speciale dag!

“Julia, jouw onwrikbare toewijding aan humanitaire hulpprojecten, vooral voor kinderen en de armste mensen in Afrika, is niets minder dan inspirerend. Sinds 1999 reis je onvermoeibaar naar meer dan 30 Afrikaanse landen, ontmoet je staatshoofden en regeringsleiders en behandel je ernstig zieke kinderen. Jouw praktische aanpak heeft duizenden levens gered en hoop gebracht aan gemeenschappen die dit hard nodig hebben.

Jouw reis begon als bekroonde filmmaker, waarbij je de aandacht van de wereld trok met je eerste Internationale Filmprijs in 1990, de Golden Camera Award in New York. Sindsdien is jouw uitzonderlijke talent erkend met onderscheidingen van over de hele wereld.

Naast je cinematografische prestaties tonen je onmisbare rol bij Stichting Drive Against Malaria en je VN-ambassadeurschap jouw diepe betrokkenheid bij het opkomen voor mensenrechten. Als specialist in Tropische Geneeskunde en Infectieziekten hebben jouw expertise en mededogen een directe en significante impact, je hebt levens gered en leed verlicht.” ■