ANGOLA

(ANGOLA) → Moeder Soraia komt met haar zoontje Joao met hoge koorts naar de hulppost. Hij blijkt hij besmet te zijn met malaria. De doodsoorzaak nummer één van kinderen in Angola. Eerst gaf Soraia haar zoontje paracetamol. Ze bleef hem twee weken deze pillen geven, maar de koorts hield aan. Uiteindelijk bracht ze hem naar de alarmcentrale. Maar liefst 60% van de kinderen in Angola onder de 7 jaar sterft aan malaria. Drive Against Malaria komt sinds 2007 in actie met de distributie van 214.000 klamboes, medicatie en diagnose, samen met onze landelijke partners.

PROJECT : DE MUCUBAL STAM

(ANGOLA: Namibe, Cunene) → In afgelegen gebieden langs de hellingen van de Serra da Chela, nadat we de Namib-woestijn zijn binnengegaan die heel dicht bij Chiange ligt, bieden we hulp aan een van de meest bijzondere mensen, de Mucubal-stammen. Angola is de thuisbasis van een van de meest  fascinerende  en mooie  op aarde.  Ruim 100 kilometer ten noorden van de grens met Namibië vangen we de eerste glimp op van deze bijzondere stam met hun onaangetaste leven en tradities. Zelfs na de burgeroorlog die meer dan 15 jaar geleden eindigde, is er weinig over hen bekend.

Bekijk het Project

PROJECT: DE OVERSTROMING

Angola werd in 2015 geteisterd door catastrofale overstromingen. Gebieden staan volledig onder water en zijn onbereikbaar. De klok tikt door en malaria wint.
De levens van duizenden kinderen staan op het spel. Slechts 40% van de bevolking heeft toegang tot levensreddende medicijnen voor hun kinderen. Volgens de vertegenwoordiger van de Wereldgezondheidsorganisatie, Hernando Agudelo Ospina, lijken de sterfgevallen door malaria groter te zijn dan welke crisis dan ook. Angola meldt 2.915 doden in het eerste kwartaal van dat jaar!

Bekijk het Project

PROJECT: LUBANGO BENGUELA

De economie stort in. De nieuwe malaria-uitbraak is verwoestend. Zelfs voor de hele regio Lubango Benguela, met een lagere endemische prevalentie, zien we nu een hoge verspreiding en toename van infecties.
Het is het resultaat van bezuinigingsmaatregelen, lagere budgetten, stijgende schulden en dalende olieprijzen die bijdragen aan een groot aantal malariaslachtoffers door de ineenstorting van de economie.

Bekijk het Project

DAM OP MISSIE MET DE UN, WHO EN HET MINISTERIE

Medicijnen naar geïsoleerde dorpen. Samen met onze partners doen we er alles aan om de verspreiding van de dodelijke malariaparasiet te stoppen. Om malaria te bestrijden is er dringend behoefte aan meer medicijnen en interventies om de diagnose te verbeteren. Drive Against Malaria zet hulpacties op om medicijnen en uitrusting naar de geïsoleerde dorpen te brengen. We moeten snel hulp bieden als we de ziekte onder controle willen krijgen.

Sindsdien is aanzienlijke vooruitgang geboekt, waarbij het aantal sterfgevallen onder kinderen is gedaald van 60% naar 35%. Drive Against Malaria voerde in 2016 grote missies uit in Angola, waarbij meer dan 80.000 kinderen werden gered. Malaria is momenteel echter nog steeds het grootste gezondheidsprobleem van Angola. De sporen van de 27-jarige burgeroorlog zijn nog lang niet uitgewist; de infrastructuur is zwaar beschadigd en in veel gebieden is het land bedekt met landmijnen, waardoor afgelegen dorpen moeilijk te bereiken zijn.