Nieuws

MODDERSPOOR DWARS DOOR DE JUNGLE

02-08-2024

CENTRAAL AFRIKAANSE REPUBLIEK | Rijden over de slechtste wegen van het Afrikaanse continent om het hulpgebied in Nouabale Ndjoku te bereiken. Het dagelijks leven over de slechtste wegen in Centraal Afrika is verre van eenvoudig. We moeten elke dag vechten om er door te komen, maar niets houdt ons tegen. 

Het is voor elk normaal mens een zelfopoffering. De omstandigheden zijn precair. Het duurt meer dan een week om het land te doorkruisen om het hulpgebied in het zuiden te bereiken. Maar de 1.600 kilometer zijn uiterst riskant. De weg is nagenoeg onbruikbaar tijdens het regenseizoen.
Maar dit is juist het seizoen waarin de mensen hulp het hardst nodig hebben. Reizen is een echte nachtmerrie in CAR. Deze afgelegen paden brengen enorme risico’s met zich mee omdat ze nooit worden onderhouden. Ze maken de reis bijzonder gevaarlijk. We glijden met grote regelmaat met onze Land Rover door de modder. Het DAM-Team, Robertson en Samuel,  zijn de enigen die dapper genoeg zijn om door de gevaarlijke wegennetwerken van het land te navigeren, een van de slechtste van het Afrikaanse continent. Om nog niet eens te spreken over de gewapende rebellen.

MEER WETEN