Nieuws

DAM BEZORGT 900 NETTEN in oorlogsgebied

23-06-2024

KAMEROEN - Drive Against Malaria bezorgt 900 levensbeschermende netten voor gezinnen in crisis. Voor hen is er nu weer hoop. In Zuid West Kameroen – waar momenteel oorlog heerst -  is Malaria een extra sluipende gevaar.

Elke genadeloze aanval van malaria treft telkens weer de kinderen en de meest kwetsbare bewoners.
Vooral in de armste dorpen en nederzettingen. Maar voor hen is er nu weer hoop.
Drive Against Malaria heeft ook hier gezorgd voor preventie en toegang tot effectieve behandelingen, waardoor we het gevaar van malaria sterk kunnen verminderen.

David Robertson: “En hiermee redden we vele kinderlevens. Dit is voor ons team een behoorlijk zware missie, maar dit zijn cruciale maatregelen in een extreem gevaarlijke tijd. Het maakt een belangrijk verschil in de strijd tegen malaria,” zegt Robertson.
Te midden van ons drukke leven is het gemakkelijk te vergeten dat er kinderen zijn, op dit moment, liggend in hun bedjes zonder enige net-bescherming.

Het zijn juist de kinderen - die bovendien zwaar ondervoed zijn -  lopen het hoogste risico op elke genadeloze aanval van malaria. Kijk nu eens naar de cijfers: Hier zijn ruim 2.000 kinderen jonger dan vijf jaar in gevaar. Zij zijn niet slechts statistieken; de kinderen zijn zonen en dochters, broers en zussen, met dromen en aspiraties zoals elk ander kind. Toch worden hun dromen overschaduwd door de dreiging van deze dodelijke ziekte.
Het is onze plicht om te handelen. ■