Nieuws

MALARIA UITBRAAK MASHONALAND

10-09-2024

Zimbabwe kampt met een ernstige malaria-uitbraak, waarbij in de afgelopen weken meer dan 25.717 gevallen en 47 doden zijn gemeld. De meest recente rapporten van de Verenigde Naties en Drive Against Malaria (DAM) wijzen Mashonaland Central aan als de zwaarst getroffen provincie.

Dit is een verontrustend infectiepercentage. Ruim 50% geinfecteerden en 28% van de doden zijn kinderen. De crisis blijft escaleren, met alleen deze week al 1.952 nieuwe gevallen en 17 doden, waaronder 273 gevallen bij kinderen jonger dan vijf jaar.

Beschrijving van de Ramp
De malariacrisis in Zimbabwe verergert, vooral in de provincies Manicaland, Mashonaland East en Mashonaland Central. Malaria is de meest voorkomende ziekte in het land, waarbij één op de twaalf kinderen sterft aan de ziekte voordat ze hun vijfde verjaardag bereiken. Ondanks aanzienlijke vooruitgang in de afgelopen tien jaar, zijn het aantal malariagevallen in dit deel van Zimbabwe - Mashonaland - met bijna een derde toegenomen, wat de alarmerende volksgezondheidssituatie verder verergert.

Lees Meer