MISSION BEHIND THE RED LINE IN NAMIBIA
De omheining die het noorden van Namibië scheidt. Weinigen weten over het bestaan van deze grens dwars door Noord Namibië. Maar zoals vele Afrikaanse landen heeft ook Namibie een ‘Rode Zone’.
De ‘Rode Lijn’ is een streng bewaakte grens met wegversperringen om elk passerend voertuig te controleren. Wat eerst een runderafbakening was, is nu een politieke grens die hevige discussies oproept. De kranten staan er regelmatig bol van: "Deze rode lijn komt neer op het schenden van de menselijke waardigheid en het bestendigt permanente schade aan de kern van een persoon", volgens de pers.
ARM MAAK ZIEK EN ZIEK MAAKT ARM
Medische transporten naar het noorden worden ernstig vertraagd. En de doorgang tussen de twee zones word zowel voor individuen als voor dieren beperkt. Dit leid tot groei van armoede. Arm maakt ziek en ziek maakt arm. Vooral voor de armste stammen die achter de ‘Red Line’ leven.
Drive Against Malaria is gedreven en bewogen voor het leven van vele stamen achter de rode lijn. Of het nu rode lijnen zijn of ‘Red Zones: Het zijn missies midden in gebieden die bestempeld worden als onzeker en ingewikkeld.
Dáár ligt ons werkgebied, omdat juist in deze gebieden nauwelijks andere ngo's actief zijn. En dit zijn precies de gebieden waar de hulp het hardst nodig is.
Vooral de armste stammen blijven we steunen.
Daarnaast hebben we in Namibië we een lokaal team van opgeleide lokale en gemotiveerde medewerkers. Ze bedienen de hulpposten in gezondheidszones die we permanent blijven ondersteunen.