Nieuws

Land Rover steunt met 50.000 Euro !

22-10-2013

Land Rover Nederland overhandigde op 16 oktober tijdens een bijeenkomst op het hoofdkantoor in Beesd voor het vijfde opeenvolgende jaar een cheque van € 50.000 aan Drive Against Malaria.

Nooit eerder was het zó stil in de zaal als dit jaar bij het verhaal van Julia Samuël voor de Nederlandse Land Rover organisatie. Met haar TV-relaas bij Humberto Tan nog vers in het geheugen, waarin ze vertelde over haar ontvoering samen met David Robertson door rebellen in de Centraal Afrikaanse Republiek, realiseerden alle aanwezigen zich dat deze bijeenkomst dit jaar in een heel ander teken had kunnen staan.

Na een staande ovatie overhandigden vertegenwoordigers van de Nederlandse dealerorganisatie de cheque van € 50.000 aan Julia Samuël met de woorden: ''Wat een indrukwekkend werk en indrukwekkend verhaal. Wij blijven jullie van harte steunen.''

Land Rover is sinds 2003 een enthousiast supporter van Drive Against Malaria. Verdeeld over de eerste jaren werden meerdere malen grote bedragen geschonken - onder meer via een unieke, door Piet Boon ontworpen limited edition van de Defender. In 2009 kreeg de steun een meer permanent karakter, toen land Rover Nederland zich committeerde om Drive Against Malaria te ondersteunen met een bedrag van € 50.000 per jaar. Hiervan wordt de helft geschonken door de importeur en de andere helft door de dealerorganisatie.

''Het doet ons groot plezier Drive Against Malaria te steunen'', vertelt Marc Bienemann, Managing Director Jaguar Land Rover Benelux. ''Wij waarderen hun daadkrachtige aanpak, transparante organisatie en 'lean and mean' karakter. Er is geen overhead, er verdwijnt geen geld en bijna elke Euro gaat naar de mensen die het nodig hebben.'', vervolgt hij.

Julia Samuël reageerde verheugd op deze steun van Land Rover Nederland en haar dealers. ''Wat vind ik dit fantastisch! Dankzij deze steun van Land Rover kunnen wij veel missie projecten uitvoeren. Met dit bedrag zullen wij weer duizenden gezinnen beschermen en behandelen die het zo hard nodig hebben. Wij gaan weer veel goeds doen met deze steun!''