Nieuws

Inner Wheel Club steunt DAM

09-09-2013

Inner Wheel Club Harderwijk steunt DAM met € 1.750,00. Deze donatie draagt bij voor de aanschaf van beenprotheses voor gehandicapte kinderen in Afrika, die anders geen steun krijgen. Het is een belangrijke bijdrage om het leven van deze kinderen te verbeteren. Dankzij hulp kunnen zij weer lopen.

Het betreft het project 'Gehandicapte kinderen' die door onze stichting is opgezet. Drive Against Malaria treft tijdens huis-aan-huis malariacampagnes schokkende situaties aan, waarin gehandicapte kinderen sterk verwaarloosd worden. Deze kinderen lijden en worden bijna nooit verplaatst. Zij leven volledig geisoleerd van de rest van de gemeenschap.

Miljoenen Afrikaanse kinderen verliezen hun ledematen door ziektes, onbehandelde infecties, ongelukken en oorlog. In ontwikkelingslanden krijgen gehandicapte kinderen veel te weinig tot geen zorg voor hun verwondingen. De meeste gehandicapte kinderen in Afrikaanse landen leven binnen gezinnen in bittere armoede. Er is weinig aandacht voor kinderen met een handicap zoals Betsy Rose (foto). Zij komen in de gezondheidszorg nauwelijks aan bod, worden weggestopt, verhongeren en vergeten bij malariabescherming.

Tijdens ons werk zien wij kinderen in afgelegen dorpen die zich over de grond moeten slepen. Zij kunnen niet spelen met andere kinderen en kunnen niet naar school. Wij behandelen deze kinderen en helpen hen met beenprotheses. Zonder hulp maken zij geen enkele kans om weer te kunnen lopen. Elke gift voor dit project maakt het mogelijk om een kind een beter leven te garanderen.