Nieuws

€ 5.759 voor hulp aan kinderen

17-08-2016

Met veel enthousiasme en toewijding zetten de bewoners en het personeel van het Friese zorgcentrum Dr. Wumkeshus in Sneek zich in om het missiewerk van onze hulporganisatie te steunen. De inzet heeft inmiddels gezorgd voor een indrukwekkende € 5.759.

Stichting Drive Against Malaria ontvangt deze maand dankzij de creatieve acties nog eens een mooie donatie van € 1.000 voor de hulp aan kinderen in Afrika. Dit bedrag is de opbrengst van speciale initiatieven, zoals de verkoop van het kinderboekje 'Mikkie de Kater' geschreven door bewoonster Els Oldriks en de verkoop van handgemaakte wenskaarten.

Wij zijn enorm blij met inzet van de bewoners. Concreet krijgen met de totale steun 15.000 jonge kinderen toegang tot levensreddende medicijnen om malaria te overleven.

We leven in een wereld waar we afhankelijk zijn van elkaar. Iedereen die gezondheid respecteert heeft ook een verbintenis met de gezondheid van de mensen ver van ons. De bewoners van het zorghuis, en met name mevrouw Els Oldriks, zijn enorm betrokken bij het leven van de kinderen uit het tropisch regenwoud in het hart van Afrika. De hulp die wij de kinderen kunnen geven kan alleen dankzij groothartigheid.