Nieuws

Wereld Malaria Dag op 25 april !

17-04-2016

Op 25 april, Wereld Malaria Dag, schenkt de wereld aandacht aan malaria en de vooruitgang in de strijd tegen deze dodelijke ziekte. En dit is fantastisch nieuws ! Sinds 1998 zetten we een grote stap in de goede richting en zijn 6 miljoen levens gespaard gebleven.

Toch mag dit goede nieuws de wereld niet misleiden, want vooral in de afgelegen gebieden in Afrikaanse landen heerst er nog steeds een doodse stilte rond malaria, de sluipmoordenaar die catastrofaal is voor haar slachtoffertjes. 'Malaria is een ernstige ziekte waaraan elk jaar meer dan 214 miljoen lijden en waaraan elk jaar 550.000 mensen sterven. De meerderheid van de slachtoffers zijn vooral de kinderen jonger dan zeven jaar in sub-Sahara Afrika, waar malaria gedijt', zegt David Robertson, oprichter van Drive Against Malaria. Het risico om besmet te raken met malaria is hoog in arme en geïsoleerde gebieden omdat er geen dokters en medicijnen zijn.

Het organseren van malaria testconsulten is een doeltreffende aanpak in de strijd tegen de ziekte en een levenslijn voor duizenden kinderen. Met onze behandelteams genezen we in Afrika jaarlijks meer dan 150.000 kinderen.