Nieuws

Noodhulp aan kinderen in Fontem en Manji

02-07-2015

In de bush van noordwest Kameroen liggen de kleine dorpjes Fontem en Manji verscholen. De dorpelingen (behorend tot de Bangwa stam) waren ooit talrijk. Maar malaria heeft enorm huisgehouden. Een schokkende 98 % van de kinderen sterft het eerste levensjaar aan malaria.

De nood in beide dorpjes is schrijnend hoog. Er is ontzettend veel werk te doen onder de meest moeilijke omstandigheden. De dorpelingen zijn niet voldoende beschermd, het leveren van essentiële geneesmiddelen is lastig door de slechte wegen en de kwetsbare bergdorpjes zijn moeilijk te bereiken. Ook is er nauwelijks communicatie mogelijk.

Het team van DAM behandelt nu alle kinderen in Fontem en Manji. Zij worden getest op malaria en direct behandeld met genezende medicijnen wanneer kinderen ziek zijn. Hulpverleners van over de hele wereld zijn hier naar toe gekomen. Ze zijn zowel in de dorpen en omringende gebieden aan het werk. Teams in de locale ziekenhuizen ontvangen de middelen van DAM en staan 24 uur per dag paraat om te voorkomen dat nu en in de toekomst de kinderen onnodig sterven.