Nieuws

DAM-Teams kunnen toestroom nauwelijks aan

12-08-2020

KAMEROEN │ De noodkreten om hulp voor malaria-medicijnen gaan door merg en been. Lokale DAM-Teams kunnen de vraag nauwelijks aan omdat regionale ziekenhuizen amper worden bevoorraad met de meest essentiële medicijnen.

Er staan lange rijen voor de apotheken in de steden, maar malaria medicijnen zijn niet meer te krijgen. DAM is de enige hulporganisatie in de malaria-gebieden die nog steeds kan helpen met een gezonde voorraad geneesmiddelen en de kinderen kan testen en behandelen.
Voor duizenden bewoners is de Corona-crisis en de daarbij opgelegde maatregelen een dubbele ramp.
De Corona-maatregelen hebben in Afrika verbijsterend veel leed gebracht en niet alleen aan de direct getroffen zieken. De indirecte schade, economisch en persoonlijk, is enorm.
Mensen zien hun bedrijfjes crashen, duizenden zijn in financiële problemen gekomen, om nog maar te zwijgen over het immense en vreselijke inhumane leed door de opgelegde sancties. Dat leed staat buiten kijf en is misschien wel de grootste ethische kwestie van de crisis. Met open ogen zien we de armste samenlevingen verkommeren door de gevolgen van de ingestelde maatregelen.

De noodkreten om hulp voor malaria-medicijnen gaan door merg en been. Duizenden mensen verliezen hun inkomsten. Gezinnen die helemaal geen geld hebben, komen massaal naar DAM's hulppost. «